Carne de porc, proaspătă, varietăţi de carne şi derivate, rinichi, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.386
Acid glutamic g 3.032
Alanină g 1.597
Arginină g 1.561
Histidină g 0.61
Cistină g 0.557
Valină g 1.463
Prolină g 1.573
Serină g 1.345
Fenilalanină g 1.199
Glicină g 1.609
Triptofan g 0.329
Treonină g 1.053
Izoleucină g 1.357
Leucină g 2.28
Lizină g 1.829
Metionină g 0.545
Tirozină g 0.914
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.55
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.38
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.51
Colesterol mg 480
Macronutrienți
Apă g 68.7
Aport caloric / Energic total kcal 151
Lipide / Grăsimi (total) g 4.7
Proteine g 25.4
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.683
Fier mg 5.29
Fosfor mg 240
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.149
Potasiu mg 143
Seleniu µg 311.5
Sodiu mg 80
Zinc mg 4.15
Vitamine
Retinol µg 78
Vitamina A, IU IU 260
Vitamina A, RAE µg 78
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.396
Vitamina B12 µg 7.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 1.586
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.785
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 2.873
Vitamina B6 mg 0.46
Vitamina C mg 10.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 41

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”