Carne de pui, carne cu piele, măruntaie şi gât, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 pui întreg 682
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.395
Acid glutamic g 3.917
Alanină g 1.552
Arginină g 1.69
Histidină g 0.773
Cistină g 0.358
Betaină mg 5.7
Valină g 1.306
Prolină g 1.316
Serină g 0.961
Fenilalanină g 1.05
Glicină g 1.745
Triptofan g 0.298
Treonină g 1.111
Izoleucină g 1.33
Leucină g 1.955
Lizină g 2.158
Metionină g 0.707
Tirozină g 0.86
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.17
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.9
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.7
Colesterol mg 107
Macronutrienți
Apă g 60.11
Aport caloric / Energic total kcal 234
Carbohidraţi (total) g 0.06
Lipide / Grăsimi (total) g 13.27
Proteine g 26.78
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.08
Fier mg 1.66
Fosfor mg 182
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.031
Potasiu mg 212
Seleniu µg 15.9
Sodiu mg 79
Zinc mg 2.16
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 73.3
Retinol µg 191
Vitamina A, IU IU 636
Vitamina A, RAE µg 191
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.33
Vitamina B12 µg 0.94
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.224
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.908
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.128
Vitamina B6 mg 0.38
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina C mg 0.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 29

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”