Carne de pui (de peste 10 luni), carne albă (piept, aripi), fără piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 64
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.944
Acid glutamic g 4.948
Alanină g 1.803
Arginină g 1.993
Histidină g 1.025
Cistină g 0.423
Valină g 1.639
Prolină g 1.359
Serină g 1.136
Fenilalanină g 1.311
Glicină g 1.623
Triptofan g 0.386
Treonină g 1.396
Izoleucină g 1.744
Leucină g 2.479
Lizină g 2.807
Metionină g 0.914
Tirozină g 1.115
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.69
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.89
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.98
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 57.79
Aport caloric / Energic total kcal 213
Lipide / Grăsimi (total) g 7.98
Proteine g 33.04
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.085
Fier mg 1.19
Fosfor mg 225
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.02
Potasiu mg 199
Seleniu µg 28.7
Sodiu mg 58
Zinc mg 0.83
Vitamine
Retinol µg 22
Vitamina A, IU IU 73
Vitamina A, RAE µg 22
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.094
Vitamina B12 µg 0.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.196
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.538
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.69
Vitamina B6 mg 0.39
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”