Carne de pui (de peste 10 luni), carne şi piele, gătită, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 178
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 261
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.397
Acid glutamic g 3.938
Alanină g 1.559
Arginină g 1.68
Histidină g 0.793
Cistină g 0.357
Valină g 1.307
Prolină g 1.286
Serină g 0.946
Fenilalanină g 1.046
Glicină g 1.702
Triptofan g 0.301
Treonină g 1.113
Izoleucină g 1.348
Leucină g 1.961
Lizină g 2.197
Metionină g 0.717
Tirozină g 0.869
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.19
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4.23
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.11
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 53.07
Aport caloric / Energic total kcal 285
Lipide / Grăsimi (total) g 18.87
Proteine g 26.88
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.1
Fier mg 1.37
Fosfor mg 180
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.021
Potasiu mg 182
Seleniu µg 19.7
Sodiu mg 73
Zinc mg 1.77
Vitamine
Retinol µg 39
Vitamina A, IU IU 131
Vitamina A, RAE µg 39
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.094
Vitamina B12 µg 0.23
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.235
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.798
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.753
Vitamina B6 mg 0.25
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”