Carne de pui (de peste 10 luni), carnea închisă la culoare, doar carne, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 105
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 154
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.756
Acid glutamic g 2.95
Alanină g 1.075
Arginină g 1.188
Histidină g 0.611
Cistină g 0.252
Valină g 0.977
Prolină g 0.81
Serină g 0.678
Fenilalanină g 0.782
Glicină g 0.968
Triptofan g 0.23
Treonină g 0.832
Izoleucină g 1.04
Leucină g 1.478
Lizină g 1.674
Metionină g 0.545
Tirozină g 0.665
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.52
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.02
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.08
Colesterol mg 77
Macronutrienți
Apă g 71.94
Aport caloric / Energic total kcal 157
Lipide / Grăsimi (total) g 8.12
Proteine g 19.7
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.107
Fier mg 1.22
Fosfor mg 190
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.021
Potasiu mg 242
Seleniu µg 13.5
Sodiu mg 101
Zinc mg 2.08
Vitamine
Retinol µg 41
Vitamina A, IU IU 135
Vitamina A, RAE µg 41
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.163
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.24
Vitamina B12 µg 0.37
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.279
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.405
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.262
Vitamina B6 mg 0.34
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina C mg 4.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”