Carne de pui (de peste 10 luni), doar carne, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 194
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 284
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.895
Acid glutamic g 3.184
Alanină g 1.16
Arginină g 1.282
Histidină g 0.66
Cistină g 0.272
Valină g 1.054
Prolină g 0.874
Serină g 0.731
Fenilalanină g 0.844
Glicină g 1.044
Triptofan g 0.248
Treonină g 0.898
Izoleucină g 1.122
Leucină g 1.595
Lizină g 1.806
Metionină g 0.588
Tirozină g 0.718
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.94
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.57
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.57
Colesterol mg 63
Macronutrienți
Apă g 72.54
Aport caloric / Energic total kcal 148
Lipide / Grăsimi (total) g 6.32
Proteine g 21.26
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.089
Fier mg 1.09
Fosfor mg 209
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 251
Seleniu µg 15.7
Sodiu mg 79
Zinc mg 1.4
Vitamine
Retinol µg 32
Vitamina A, IU IU 105
Vitamina A, RAE µg 32
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.149
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.24
Vitamina B12 µg 0.38
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.207
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.477
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.09
Vitamina B6 mg 0.44
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2
Vitamina C mg 3.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”