Carne de pui (de peste 10 luni), doar carne, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 137
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.711
Acid glutamic g 4.556
Alanină g 1.66
Arginină g 1.835
Histidină g 0.944
Cistină g 0.389
Valină g 1.509
Prolină g 1.251
Serină g 1.046
Fenilalanină g 1.207
Glicină g 1.494
Triptofan g 0.356
Treonină g 1.285
Izoleucină g 1.606
Leucină g 2.283
Lizină g 2.585
Metionină g 0.842
Tirozină g 1.027
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.05
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.83
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.1
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 56.35
Aport caloric / Energic total kcal 237
Lipide / Grăsimi (total) g 11.89
Proteine g 30.42
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.116
Fier mg 1.43
Fosfor mg 204
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.022
Potasiu mg 202
Seleniu µg 25.2
Sodiu mg 78
Zinc mg 2.06
Vitamine
Retinol µg 34
Vitamina A, IU IU 112
Vitamina A, RAE µg 34
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.112
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.3
Vitamina B12 µg 0.26
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.277
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.408
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.861
Vitamina B6 mg 0.31
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”