Carne de pui (de peste 10 luni), măruntaie, gătite, fierte

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 17
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.408
Acid glutamic g 3.928
Alanină g 1.252
Arginină g 1.724
Histidină g 0.596
Cistină g 0.342
Valină g 1.363
Prolină g 1.311
Serină g 1.125
Fenilalanină g 1.16
Glicină g 1.414
Triptofan g 0.291
Treonină g 1.167
Izoleucină g 1.288
Leucină g 2.046
Lizină g 1.875
Metionină g 0.645
Tirozină g 0.842
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.94
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.89
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.66
Colesterol mg 355
Macronutrienți
Apă g 64
Aport caloric / Energic total kcal 194
Carbohidraţi (total) g 0.11
Lipide / Grăsimi (total) g 9.3
Proteine g 25.73
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.299
Fier mg 6.44
Fosfor mg 223
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.177
Potasiu mg 154
Seleniu µg 90.4
Sodiu mg 56
Zinc mg 4.28
Vitamine
Retinol µg 2864
Vitamina A, IU IU 9536
Vitamina A, RAE µg 2864
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina B12 µg 9.48
Vitamina B2 - Riboflavină mg 1.047
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.971
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 2.971
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina C mg 5.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 367

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”