Carne de pui (pui până în 8 luni), carne albă (piept, aripi), fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg) 99
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 220
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.978
Acid glutamic g 3.325
Alanină g 1.211
Arginină g 1.339
Histidină g 0.689
Cistină g 0.284
Valină g 1.101
Prolină g 0.913
Serină g 0.764
Fenilalanină g 0.881
Glicină g 1.09
Triptofan g 0.259
Treonină g 0.938
Izoleucină g 1.172
Leucină g 1.666
Lizină g 1.886
Metionină g 0.614
Tirozină g 0.749
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.48
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.4
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.37
Colesterol mg 57
Macronutrienți
Apă g 74.3
Aport caloric / Energic total kcal 109
Lipide / Grăsimi (total) g 1.63
Proteine g 22.2
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.038
Fier mg 0.89
Fosfor mg 223
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 252
Seleniu µg 17.8
Sodiu mg 51
Zinc mg 0.66
Vitamine
Retinol µg 8
Vitamina A, IU IU 27
Vitamina A, RAE µg 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.066
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.39
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.089
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 10.217
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.854
Vitamina B6 mg 0.55
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”