Carne de pui (pui până în 8 luni), carnea închisă la culoare, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg) 94
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.072
Acid glutamic g 3.482
Alanină g 1.269
Arginină g 1.402
Histidină g 0.722
Cistină g 0.298
Valină g 1.153
Prolină g 0.956
Serină g 0.8
Fenilalanină g 0.923
Glicină g 1.142
Triptofan g 0.272
Treonină g 0.982
Izoleucină g 1.228
Leucină g 1.745
Lizină g 1.975
Metionină g 0.644
Tirozină g 0.785
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.31
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.43
Colesterol mg 75
Macronutrienți
Apă g 67.05
Aport caloric / Energic total kcal 178
Lipide / Grăsimi (total) g 8.75
Proteine g 23.25
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.07
Fier mg 1.33
Fosfor mg 171
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 224
Seleniu µg 19.6
Sodiu mg 95
Zinc mg 2.13
Vitamine
Retinol µg 16
Vitamina A, IU IU 54
Vitamina A, RAE µg 16
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina B12 µg 0.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.192
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.736
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.026
Vitamina B6 mg 0.31
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”