Carne de pui (pui până în 8 luni), fără piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 171
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.229
Acid glutamic g 3.745
Alanină g 1.365
Arginină g 1.509
Histidină g 0.776
Cistină g 0.32
Valină g 1.24
Prolină g 1.029
Serină g 0.86
Fenilalanină g 0.993
Glicină g 1.229
Triptofan g 0.292
Treonină g 1.056
Izoleucină g 1.321
Leucină g 1.877
Lizină g 2.125
Metionină g 0.693
Tirozină g 0.844
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.5
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.51
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.81
Colesterol mg 75
Macronutrienți
Apă g 67.41
Aport caloric / Energic total kcal 167
Lipide / Grăsimi (total) g 6.63
Proteine g 25.01
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.057
Fier mg 1.21
Fosfor mg 192
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 229
Seleniu µg 24.6
Sodiu mg 75
Zinc mg 1.52
Vitamine
Retinol µg 12
Vitamina A, IU IU 41
Vitamina A, RAE µg 12
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.062
Vitamina B12 µg 0.29
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.147
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.881
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.972
Vitamina B6 mg 0.41
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”