Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), aripi cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.238
Acid glutamic g 3.524
Alanină g 1.389
Arginină g 1.609
Histidină g 0.887
Cistină g 0.249
Betaină mg 12.2
Valină g 1.231
Prolină g 0.756
Serină g 0.907
Fenilalanină g 0.96
Glicină g 1.053
Triptofan g 0.3
Treonină g 1.067
Izoleucină g 1.167
Leucină g 1.968
Lizină g 2.287
Metionină g 0.619
Tirozină g 0.857
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.706
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.59
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.976
Acizi graşi trans (total) g 0.084
Colesterol mg 141
Macronutrienți
Apă g 59.4
Aport caloric / Energic total kcal 254
Lipide / Grăsimi (total) g 16.87
Proteine g 23.79
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.041
Fier mg 0.84
Fosfor mg 147
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 212
Seleniu µg 25.5
Sodiu mg 98
Zinc mg 1.64
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 111.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Retinol µg 12
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina A, IU IU 39
Vitamina A, RAE µg 12
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.065
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.69
Vitamina B12 µg 0.35
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.153
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.32
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.86
Vitamina B6 mg 0.558
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”