Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), copane cu piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 34
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.257
Acid glutamic g 3.722
Alanină g 1.454
Arginină g 1.573
Histidină g 0.753
Cistină g 0.335
Betaină mg 5
Valină g 1.235
Prolină g 1.184
Serină g 0.888
Fenilalanină g 0.988
Glicină g 1.547
Triptofan g 0.286
Treonină g 1.051
Izoleucină g 1.28
Leucină g 1.855
Lizină g 2.082
Metionină g 0.68
Tirozină g 0.824
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.07
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.38
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.91
Colesterol mg 83
Macronutrienți
Apă g 65.12
Aport caloric / Energic total kcal 204
Lipide / Grăsimi (total) g 10.64
Proteine g 25.32
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.071
Fier mg 1.33
Fosfor mg 141
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 184
Seleniu µg 17
Sodiu mg 76
Zinc mg 2.65
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 59.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 27
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 91
Vitamina A, RAE µg 27
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.22
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.19
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.204
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.858
Vitamina B6 mg 0.19
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”