Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), copane cu piele, prăjite în crustă pane

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 43
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.905
Acid glutamic g 3.496
Alanină g 1.226
Arginină g 1.336
Histidină g 0.646
Cistină g 0.3
Valină g 1.075
Prolină g 1.109
Serină g 0.803
Fenilalanină g 0.877
Glicină g 1.287
Triptofan g 0.252
Treonină g 0.903
Izoleucină g 1.108
Leucină g 1.618
Lizină g 1.74
Metionină g 0.581
Tirozină g 0.719
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.43
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.79
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.14
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 52.77
Aport caloric / Energic total kcal 268
Carbohidraţi (total) g 8.28
Fibre (total) g 0.3
Lipide / Grăsimi (total) g 15.75
Proteine g 21.95
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.076
Fier mg 1.35
Fosfor mg 147
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.052
Potasiu mg 186
Seleniu µg 21.9
Sodiu mg 269
Zinc mg 2.33
Vitamine
Retinol µg 26
Vitamina A, IU IU 86
Vitamina A, RAE µg 26
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.112
Vitamina B12 µg 0.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.215
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.096
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.007
Vitamina B6 mg 0.27
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 24

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”