Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), gâturi cu piele, fierte

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 11
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.75
Acid glutamic g 2.735
Alanină g 1.28
Arginină g 1.316
Histidină g 0.515
Cistină g 0.281
Betaină mg 4.2
Valină g 0.913
Prolină g 1.219
Serină g 0.724
Fenilalanină g 0.731
Glicină g 1.837
Triptofan g 0.2
Treonină g 0.776
Izoleucină g 0.872
Leucină g 1.342
Lizină g 1.466
Metionină g 0.482
Tirozină g 0.574
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.22
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.94
Acizi graşi saturaţi (total) g 5
Colesterol mg 70
Macronutrienți
Apă g 61.73
Aport caloric / Energic total kcal 247
Lipide / Grăsimi (total) g 18.1
Proteine g 19.61
Minerale
Calciu mg 27
Cupru mg 0.097
Fier mg 2.3
Fosfor mg 122
Magneziu mg 13
Mangan mg 0.046
Potasiu mg 108
Seleniu µg 17.3
Sodiu mg 52
Zinc mg 2.72
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 49.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 48
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 161
Vitamina A, RAE µg 48
Vitamina D IU 6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.04
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.14
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.248
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.319
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.525
Vitamina B6 mg 0.1
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”