Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), picioare cu piele, prăjite, dat prin făină

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 67
1 picior (pulpă cu copan), fără oase 112
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.377
Acid glutamic g 4.029
Alanină g 1.531
Arginină g 1.659
Histidină g 0.797
Cistină g 0.357
Valină g 1.31
Prolină g 1.278
Serină g 0.948
Fenilalanină g 1.054
Glicină g 1.621
Triptofan g 0.304
Treonină g 1.112
Izoleucină g 1.357
Leucină g 1.969
Lizină g 2.189
Metionină g 0.718
Tirozină g 0.875
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.68
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.33
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.9
Colesterol mg 94
Macronutrienți
Apă g 55.28
Aport caloric / Energic total kcal 254
Carbohidraţi (total) g 2.5
Fibre (total) g 0.1
Lipide / Grăsimi (total) g 14.43
Proteine g 26.84
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.085
Fier mg 1.43
Fosfor mg 182
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.032
Potasiu mg 233
Seleniu µg 20.8
Sodiu mg 88
Zinc mg 2.68
Vitamine
Retinol µg 28
Vitamina A, IU IU 92
Vitamina A, RAE µg 28
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.088
Vitamina B12 µg 0.31
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.235
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.546
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.198
Vitamina B6 mg 0.34
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”