Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), piept, cu piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
0,5 piept, fără oase (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 87
0,5 piept, fără oase 145
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.859
Acid glutamic g 3.076
Alanină g 1.187
Arginină g 1.289
Histidină g 0.625
Cistină g 0.274
Betaină mg 8.8
Valină g 1.02
Prolină g 0.954
Serină g 0.729
Fenilalanină g 0.816
Glicină g 1.228
Triptofan g 0.237
Treonină g 0.869
Izoleucină g 1.063
Leucină g 1.534
Lizină g 1.725
Metionină g 0.563
Tirozină g 0.684
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.82
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.96
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.66
Acizi graşi trans (total) g 0.105
Colesterol mg 64
Macronutrienți
Apă g 69.46
Aport caloric / Energic total kcal 172
Lipide / Grăsimi (total) g 9.25
Proteine g 20.85
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.039
Fier mg 0.74
Fosfor mg 174
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 220
Seleniu µg 16.6
Sodiu mg 63
Zinc mg 0.8
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 67.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Retinol µg 24
Vitamina A, IU IU 83
Vitamina A, RAE µg 24
Vitamina D IU 16
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.085
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.908
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.804
Vitamina B6 mg 0.53
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”