Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), piept, cu piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 66
0,5 piept, fără oase 110
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.441
Acid glutamic g 4.046
Alanină g 1.552
Arginină g 1.689
Histidină g 0.824
Cistină g 0.359
Betaină mg 5.5
Valină g 1.342
Prolină g 1.24
Serină g 0.956
Fenilalanină g 1.074
Glicină g 1.586
Triptofan g 0.312
Treonină g 1.143
Izoleucină g 1.401
Leucină g 2.019
Lizină g 2.272
Metionină g 0.741
Tirozină g 0.9
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.9
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.58
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.08
Colesterol mg 75
Macronutrienți
Apă g 66.21
Aport caloric / Energic total kcal 184
Lipide / Grăsimi (total) g 7.42
Proteine g 27.39
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.044
Fier mg 0.92
Fosfor mg 156
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 178
Seleniu µg 21.8
Sodiu mg 62
Zinc mg 0.97
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 64.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 25
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 82
Vitamina A, RAE µg 25
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.041
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.21
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.115
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.807
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.547
Vitamina B6 mg 0.29
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”