Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), piept, fără oase şi fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată 272
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.116
Acid glutamic g 3.333
Alanină g 1.313
Arginină g 1.521
Histidină g 0.839
Cistină g 0.236
Betaină mg 7
Valină g 1.165
Prolină g 0.715
Serină g 0.858
Fenilalanină g 0.908
Glicină g 0.996
Triptofan g 0.283
Treonină g 1.009
Izoleucină g 1.104
Leucină g 1.861
Lizină g 2.163
Metionină g 0.585
Tirozină g 0.81
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.689
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.424
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.563
Acizi graşi trans (total) g 0.007
Colesterol mg 73
Macronutrienți
Apă g 73.9
Aport caloric / Energic total kcal 120
Lipide / Grăsimi (total) g 2.62
Proteine g 22.5
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.037
Fier mg 0.37
Fosfor mg 213
Magneziu mg 28
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 334
Seleniu µg 22.8
Sodiu mg 45
Zinc mg 0.68
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 82.1
Retinol µg 7
Vitamina A, IU IU 25
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.094
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.56
Vitamina B12 µg 0.21
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.177
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.6
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.495
Vitamina B6 mg 0.811
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”