Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), pulpe cu grăsime, fără piele, crude

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 pulpă 193
1 pulpă cu piele 189
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.933
Acid glutamic g 3.221
Alanină g 1.177
Arginină g 1.372
Histidină g 0.587
Cistină g 0.23
Betaină mg 10.5
Valină g 0.956
Prolină g 0.793
Serină g 0.823
Fenilalanină g 0.785
Glicină g 0.902
Triptofan g 0.222
Treonină g 0.93
Izoleucină g 0.939
Leucină g 1.675
Lizină g 1.855
Metionină g 0.562
Tirozină g 0.739
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.497
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.94
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.097
Acizi graşi trans (total) g 0.02
Colesterol mg 94
Macronutrienți
Apă g 76.22
Aport caloric / Energic total kcal 121
Lipide / Grăsimi (total) g 4.12
Proteine g 19.66
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.062
Fier mg 0.81
Fosfor mg 185
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 242
Seleniu µg 22.9
Sodiu mg 95
Zinc mg 1.58
Fitonutrienți
Luteină + zeaxantină µg 110
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 53.6
Retinol µg 7
Vitamina A, IU IU 24
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.088
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 0.61
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.196
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.557
Vitamina B6 mg 0.451
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”