Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), pulpe cu piele, prăjite în crustă pane

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 52
1 pulpă, fără oase 86
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.869
Acid glutamic g 3.465
Alanină g 1.21
Arginină g 1.317
Histidină g 0.632
Cistină g 0.297
Valină g 1.056
Prolină g 1.114
Serină g 0.796
Fenilalanină g 0.864
Glicină g 1.288
Triptofan g 0.248
Treonină g 0.886
Izoleucină g 1.085
Leucină g 1.59
Lizină g 1.699
Metionină g 0.568
Tirozină g 0.705
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.7
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.9
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.41
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 51.5
Aport caloric / Energic total kcal 277
Carbohidraţi (total) g 9.08
Fibre (total) g 0.3
Lipide / Grăsimi (total) g 16.53
Proteine g 21.61
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.082
Fier mg 1.45
Fosfor mg 155
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.057
Potasiu mg 192
Seleniu µg 23.2
Sodiu mg 288
Zinc mg 2.04
Vitamine
Retinol µg 29
Vitamina A, IU IU 95
Vitamina A, RAE µg 29
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.119
Vitamina B12 µg 0.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.227
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.715
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.982
Vitamina B6 mg 0.26
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 26

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”