Carne de pui tânăr (6-8 săptămâni), spate, cu piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 59
0,5 spate, cu oasele îndepărtate 99
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.253
Acid glutamic g 2.012
Alanină g 0.863
Arginină g 0.909
Histidină g 0.393
Cistină g 0.194
Valină g 0.67
Prolină g 0.767
Serină g 0.506
Fenilalanină g 0.536
Glicină g 1.091
Triptofan g 0.151
Treonină g 0.57
Izoleucină g 0.667
Leucină g 0.995
Lizină g 1.102
Metionină g 0.361
Tirozină g 0.434
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 12.25
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 6.14
Acizi graşi saturaţi (total) g 8.34
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 58.1
Aport caloric / Energic total kcal 319
Lipide / Grăsimi (total) g 28.74
Proteine g 14.05
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.047
Fier mg 0.94
Fosfor mg 113
Magneziu mg 15
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 144
Seleniu µg 12.1
Sodiu mg 64
Zinc mg 1.26
Vitamine
Retinol µg 75
Vitamina A, IU IU 251
Vitamina A, RAE µg 75
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.051
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 0.25
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.116
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.835
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.819
Vitamina B6 mg 0.19
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina C mg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”