Carne de vânat, cerb, cotlet, doar carne slabă separabilă, 2,5 cm, friptură, gătită, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.637
Acid glutamic g 4.31
Alanină g 1.772
Arginină g 1.815
Histidină g 0.907
Cistină g 0.284
Betaină mg 14.8
Valină g 1.475
Prolină g 1.333
Serină g 1.049
Fenilalanină g 1.148
Glicină g 1.659
Hidroxiprolină g 0.44
Triptofan g 0.269
Treonină g 1.148
Izoleucină g 1.304
Leucină g 2.311
Lizină g 2.467
Metionină g 0.709
Tirozină g 0.95
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.54
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.158
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.351
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 67.07
Aport caloric / Energic total kcal 150
Lipide / Grăsimi (total) g 2.38
Proteine g 30.2
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.227
Fier mg 4.09
Fosfor mg 277
Magneziu mg 30
Mangan mg 0.029
Potasiu mg 398
Seleniu µg 13.3
Sodiu mg 57
Zinc mg 3.63
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 113
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.28
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.62
Vitamina B12 µg 1.83
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.513
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 10.757
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.868
Vitamina B6 mg 0.756
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”