Carne de vânat, elan Alces alces, gătită, friptă

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.749
Acid glutamic g 4.739
Alanină g 1.686
Arginină g 1.892
Histidină g 0.983
Betaină mg 15.2
Valină g 1.592
Prolină g 1.189
Serină g 1.049
Fenilalanină g 1.264
Glicină g 1.278
Treonină g 1.344
Izoleucină g 1.405
Leucină g 2.576
Lizină g 2.655
Metionină g 0.749
Tirozină g 1.077
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.2
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.31
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.29
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 67.83
Aport caloric / Energic total kcal 134
Lipide / Grăsimi (total) g 0.97
Proteine g 29.27
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.079
Fier mg 4.22
Fosfor mg 176
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 334
Seleniu µg 12.8
Sodiu mg 69
Zinc mg 3.68
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 115.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 6.31
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.34
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.26
Vitamina B6 mg 0.37
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina C mg 5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”