Carne de vită, antricot cu os, feliat, doar carne slabă separabilă, calitate premium, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 121
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.802
Acid glutamic g 4.618
Alanină g 1.87
Arginină g 1.989
Histidină g 0.982
Cistină g 0.397
Betaină mg 15.4
Valină g 1.526
Prolină g 1.466
Serină g 1.212
Fenilalanină g 1.215
Glicină g 1.873
Hidroxiprolină g 0.323
Triptofan g 0.202
Treonină g 1.229
Izoleucină g 1.399
Leucină g 2.447
Lizină g 2.6
Metionină g 0.801
Tirozină g 0.98
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.98
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.55
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.74
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 50.15
Aport caloric / Energic total kcal 295
Lipide / Grăsimi (total) g 18.13
Proteine g 30.76
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.107
Fier mg 3.36
Fosfor mg 235
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 313
Seleniu µg 22.1
Sodiu mg 58
Zinc mg 7.8
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 117.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina D IU 12
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.065
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 3.46
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.202
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.208
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.337
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”