Carne de vită, antricot întreg din zona coastelor 6-12, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, prime, fierte, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 278
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.062
Acid glutamic g 3.391
Alanină g 1.361
Arginină g 1.427
Histidină g 0.773
Cistină g 0.253
Valină g 1.098
Prolină g 0.997
Serină g 0.863
Fenilalanină g 0.881
Glicină g 1.231
Triptofan g 0.253
Treonină g 0.986
Izoleucină g 1.015
Leucină g 1.784
Lizină g 1.878
Metionină g 0.578
Tirozină g 0.758
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 14.69
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.17
Acizi graşi saturaţi (total) g 13.96
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 43.4
Aport caloric / Energic total kcal 400
Lipide / Grăsimi (total) g 33.7
Proteine g 22.57
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.083
Fier mg 2.17
Fosfor mg 175
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 304
Seleniu µg 28.4
Sodiu mg 65
Zinc mg 5.39
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina B12 µg 2.56
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.18
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.4
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.36
Vitamina B6 mg 0.26
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”