Carne de vită, antricot tăiat din zona cu coaste mari (coastele 6-9), doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 290
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.083
Acid glutamic g 3.426
Alanină g 1.376
Arginină g 1.441
Histidină g 0.781
Cistină g 0.255
Valină g 1.109
Prolină g 1.007
Serină g 0.872
Fenilalanină g 0.89
Glicină g 1.244
Triptofan g 0.255
Treonină g 0.996
Izoleucină g 1.025
Leucină g 1.802
Lizină g 1.897
Metionină g 0.584
Tirozină g 0.766
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 13.04
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.05
Acizi graşi saturaţi (total) g 12.29
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 46.1
Aport caloric / Energic total kcal 372
Lipide / Grăsimi (total) g 30.49
Proteine g 22.8
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.088
Fier mg 2.33
Fosfor mg 172
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 290
Seleniu µg 21.2
Sodiu mg 64
Zinc mg 5.76
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina B12 µg 2.33
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.19
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.64
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.37
Vitamina B6 mg 0.23
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”