Carne de vită, cap de piept, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.976
Acid glutamic g 3.256
Alanină g 1.319
Arginină g 1.403
Histidină g 0.692
Cistină g 0.28
Betaină mg 13.3
Valină g 1.076
Prolină g 1.034
Serină g 0.854
Fenilalanină g 0.857
Glicină g 1.321
Hidroxiprolină g 0.228
Triptofan g 0.143
Treonină g 0.866
Izoleucină g 0.987
Leucină g 1.725
Lizină g 1.833
Metionină g 0.565
Tirozină g 0.691
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.705
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.176
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.508
Colesterol mg 65
Macronutrienți
Apă g 73.27
Aport caloric / Energic total kcal 129
Lipide / Grăsimi (total) g 4.06
Proteine g 21.69
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.092
Fier mg 2.04
Fosfor mg 203
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 335
Seleniu µg 24.7
Sodiu mg 75
Zinc mg 5.53
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.076
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 2.09
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.166
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.158
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.646
Vitamina B6 mg 0.483
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”