Carne de vită, cap de piept, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.018
Acid glutamic g 4.974
Alanină g 2.014
Arginină g 2.142
Histidină g 1.057
Cistină g 0.428
Betaină mg 16.6
Valină g 1.644
Prolină g 1.579
Serină g 1.305
Fenilalanină g 1.309
Glicină g 2.017
Hidroxiprolină g 0.348
Triptofan g 0.218
Treonină g 1.323
Izoleucină g 1.507
Leucină g 2.635
Lizină g 2.8
Metionină g 0.863
Tirozină g 1.056
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.889
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.235
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.572
Colesterol mg 97
Macronutrienți
Apă g 59.82
Aport caloric / Energic total kcal 203
Lipide / Grăsimi (total) g 6.79
Proteine g 33.13
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.122
Fier mg 2.88
Fosfor mg 202
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 261
Seleniu µg 32.9
Sodiu mg 53
Zinc mg 7.76
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 126.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.066
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.5
Vitamina B12 µg 2.57
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.221
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.003
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.651
Vitamina B6 mg 0.328
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”