Carne de vită, capul pieptului, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.65
Acid glutamic g 2.72
Alanină g 1.101
Arginină g 1.172
Histidină g 0.578
Cistină g 0.234
Betaină mg 11.1
Valină g 0.899
Prolină g 0.864
Serină g 0.714
Fenilalanină g 0.716
Glicină g 1.103
Hidroxiprolină g 0.19
Triptofan g 0.119
Treonină g 0.724
Izoleucină g 0.824
Leucină g 1.441
Lizină g 1.531
Metionină g 0.472
Tirozină g 0.577
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.485
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.843
Acizi graşi saturaţi (total) g 8.939
Colesterol mg 91
Macronutrienți
Apă g 58.8
Aport caloric / Energic total kcal 278
Carbohidraţi (total) g 0.12
Lipide / Grăsimi (total) g 22.15
Proteine g 18.12
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.079
Fier mg 1.68
Fosfor mg 166
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 281
Seleniu µg 19.3
Sodiu mg 61
Zinc mg 4.42
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 75.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.06
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 1.69
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.135
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.098
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.529
Vitamina B6 mg 0.403
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”