Carne de vită, ceafă cu os, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1783
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.76
Acid glutamic g 2.902
Alanină g 1.175
Arginină g 1.25
Histidină g 0.617
Cistină g 0.249
Betaină mg 11.9
Valină g 0.959
Prolină g 0.921
Serină g 0.761
Fenilalanină g 0.763
Glicină g 1.177
Hidroxiprolină g 0.203
Triptofan g 0.127
Treonină g 0.772
Izoleucină g 0.879
Leucină g 1.537
Lizină g 1.633
Metionină g 0.503
Tirozină g 0.616
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.444
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.661
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.016
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 62.88
Aport caloric / Energic total kcal 239
Lipide / Grăsimi (total) g 17.39
Proteine g 19.33
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.08
Fier mg 1.61
Fosfor mg 176
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 290
Seleniu µg 20.8
Sodiu mg 62
Zinc mg 4.52
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 80.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.076
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.4
Vitamina B12 µg 1.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.135
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.334
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.548
Vitamina B6 mg 0.486
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”