Carne de vită, ceafă cu os, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 258
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.741
Acid glutamic g 4.517
Alanină g 1.829
Arginină g 1.946
Histidină g 0.96
Cistină g 0.388
Betaină mg 15.1
Valină g 1.493
Prolină g 1.434
Serină g 1.185
Fenilalanină g 1.188
Glicină g 1.832
Hidroxiprolină g 0.317
Triptofan g 0.198
Treonină g 1.202
Izoleucină g 1.369
Leucină g 2.393
Lizină g 2.543
Metionină g 0.784
Tirozină g 0.959
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.583
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.757
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.902
Colesterol mg 121
Macronutrienți
Apă g 49.35
Aport caloric / Energic total kcal 309
Lipide / Grăsimi (total) g 19.93
Proteine g 30.2
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.116
Fier mg 2.61
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 182
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 241
Seleniu µg 27.8
Sodiu mg 49
Zinc mg 6.87
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 115
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina D IU 13
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.54
Vitamina B12 µg 2.46
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.193
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.215
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.595
Vitamina B6 mg 0.29
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”