Carne de vită, ceafă cu os, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1801
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.699
Acid glutamic g 2.8
Alanină g 1.134
Arginină g 1.206
Histidină g 0.595
Cistină g 0.241
Betaină mg 11.8
Valină g 0.925
Prolină g 0.889
Serină g 0.735
Fenilalanină g 0.737
Glicină g 1.136
Hidroxiprolină g 0.196
Triptofan g 0.123
Treonină g 0.745
Izoleucină g 0.848
Leucină g 1.484
Lizină g 1.576
Metionină g 0.486
Tirozină g 0.594
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.95
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.706
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.492
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 61.78
Aport caloric / Energic total kcal 249
Lipide / Grăsimi (total) g 18.57
Proteine g 19.14
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.082
Fier mg 1.73
Fosfor mg 171
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 290
Seleniu µg 19.9
Sodiu mg 63
Zinc mg 4.56
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 79.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.064
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.143
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.328
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.559
Vitamina B6 mg 0.425
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”