Carne de vită, de sus loin friptură petite, dezosată, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 634
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.631
Acid glutamic g 4.415
Alanină g 1.674
Arginină g 1.839
Histidină g 1.012
Cistină g 0.275
Valină g 1.35
Prolină g 1.211
Serină g 1.112
Fenilalanină g 1.083
Glicină g 1.328
Hidroxiprolină g 0.184
Triptofan g 0.302
Treonină g 1.272
Izoleucină g 1.258
Leucină g 2.327
Lizină g 2.586
Metionină g 0.731
Tirozină g 1.006
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.848
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.486
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.361
Acizi graşi trans (total) g 0.7
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 58
Aport caloric / Energic total kcal 228
Carbohidraţi (total) g 1
Lipide / Grăsimi (total) g 12.9
Proteine g 27
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.166
Fier mg 3.3
Fosfor mg 236
Magneziu mg 27
Potasiu mg 376
Seleniu µg 34.3
Sodiu mg 93
Zinc mg 10.42
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Retinol µg 7
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina A, IU IU 23
Vitamina A, RAE µg 7
Vitamina D IU 6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.076
Vitamina B12 µg 4.11
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.269
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.067
Vitamina B6 mg 0.411
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”