Carne de vită, diverse sortimente de muşchi de friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.383
Acid glutamic g 3.927
Alanină g 1.59
Arginină g 1.692
Histidină g 0.835
Cistină g 0.338
Betaină mg 13.1
Valină g 1.298
Prolină g 1.247
Serină g 1.031
Fenilalanină g 1.033
Glicină g 1.593
Hidroxiprolină g 0.275
Triptofan g 0.172
Treonină g 1.045
Izoleucină g 1.19
Leucină g 2.081
Lizină g 2.211
Metionină g 0.681
Tirozină g 0.834
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.688
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.683
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.264
Colesterol mg 97
Macronutrienți
Apă g 54.99
Aport caloric / Energic total kcal 278
Lipide / Grăsimi (total) g 18.45
Proteine g 26.16
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.085
Fier mg 1.75
Fosfor mg 195
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 316
Seleniu µg 28.1
Sodiu mg 52
Zinc mg 4.65
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 99.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.065
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.48
Vitamina B12 µg 1.73
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.115
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.095
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.515
Vitamina B6 mg 0.521
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”