Carne de vită, diverse sortimente de muşchi pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.68
Acid glutamic g 4.417
Alanină g 1.789
Arginină g 1.903
Histidină g 0.939
Cistină g 0.38
Betaină mg 14.7
Valină g 1.46
Prolină g 1.403
Serină g 1.159
Fenilalanină g 1.162
Glicină g 1.792
Hidroxiprolină g 0.309
Triptofan g 0.193
Treonină g 1.175
Izoleucină g 1.339
Leucină g 2.341
Lizină g 2.487
Metionină g 0.766
Tirozină g 0.938
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.331
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.227
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.224
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 64.29
Aport caloric / Energic total kcal 178
Lipide / Grăsimi (total) g 5.84
Proteine g 29.42
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.087
Fier mg 1.87
Fosfor mg 233
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 376
Seleniu µg 34.3
Sodiu mg 61
Zinc mg 5.46
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 112.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.08
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.38
Vitamina B12 µg 1.68
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.149
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.42
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.626
Vitamina B6 mg 0.631
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”