Carne de vită, diverse sortimente de muşchi pentru friptură,doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparate

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.012
Acid glutamic g 3.316
Alanină g 1.343
Arginină g 1.428
Histidină g 0.705
Cistină g 0.285
Betaină mg 13.6
Valină g 1.096
Prolină g 1.053
Serină g 0.87
Fenilalanină g 0.872
Glicină g 1.345
Hidroxiprolină g 0.232
Triptofan g 0.145
Treonină g 0.882
Izoleucină g 1.005
Leucină g 1.757
Lizină g 1.867
Metionină g 0.575
Tirozină g 0.704
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.641
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.19
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.508
Colesterol mg 60
Macronutrienți
Apă g 72.91
Aport caloric / Energic total kcal 131
Lipide / Grăsimi (total) g 4.08
Proteine g 22.09
Minerale
Calciu mg 25
Cupru mg 0.075
Fier mg 1.61
Fosfor mg 207
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 349
Seleniu µg 27.1
Sodiu mg 56
Zinc mg 4.04
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.068
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.32
Vitamina B12 µg 1.09
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.111
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.843
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.653
Vitamina B6 mg 0.619
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”