Carne de vită, fleică, din porţiunea inferioară, pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparate

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.056
Acid glutamic g 3.388
Alanină g 1.372
Arginină g 1.459
Histidină g 0.72
Cistină g 0.291
Betaină mg 13.6
Valină g 1.12
Prolină g 1.076
Serină g 0.889
Fenilalanină g 0.891
Glicină g 1.374
Hidroxiprolină g 0.237
Triptofan g 0.148
Treonină g 0.902
Izoleucină g 1.027
Leucină g 1.795
Lizină g 1.907
Metionină g 0.588
Tirozină g 0.719
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.816
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.185
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.476
Colesterol mg 61
Macronutrienți
Apă g 72.58
Aport caloric / Energic total kcal 128
Lipide / Grăsimi (total) g 4.31
Proteine g 22.19
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.099
Fier mg 1.92
Fosfor mg 214
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 350
Seleniu µg 28.2
Sodiu mg 59
Zinc mg 4.22
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 1.57
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.144
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.661
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.656
Vitamina B6 mg 0.656
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”