Carne de vită, fleică, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.534
Acid glutamic g 4.176
Alanină g 1.691
Arginină g 1.799
Histidină g 0.888
Cistină g 0.359
Betaină mg 13.9
Valină g 1.38
Prolină g 1.326
Serină g 1.096
Fenilalanină g 1.099
Glicină g 1.694
Hidroxiprolină g 0.292
Triptofan g 0.183
Treonină g 1.111
Izoleucină g 1.266
Leucină g 2.213
Lizină g 2.351
Metionină g 0.724
Tirozină g 0.886
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.279
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.329
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.452
Colesterol mg 80
Macronutrienți
Apă g 64.06
Aport caloric / Energic total kcal 194
Lipide / Grăsimi (total) g 8.32
Proteine g 27.82
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.086
Fier mg 1.84
Fosfor mg 211
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 338
Seleniu µg 31.2
Sodiu mg 56
Zinc mg 5.11
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 106
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.074
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.38
Vitamina B12 µg 1.74
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.142
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.208
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.546
Vitamina B6 mg 0.579
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”