Carne de vită, fleică, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 246
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.552
Acid glutamic g 4.206
Alanină g 1.703
Arginină g 1.812
Histidină g 0.894
Cistină g 0.362
Betaină mg 14
Valină g 1.39
Prolină g 1.336
Serină g 1.104
Fenilalanină g 1.107
Glicină g 1.706
Hidroxiprolină g 0.294
Triptofan g 0.184
Treonină g 1.119
Izoleucină g 1.275
Leucină g 2.229
Lizină g 2.368
Metionină g 0.73
Tirozină g 0.893
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.44
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.39
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.54
Colesterol mg 71
Macronutrienți
Apă g 57.27
Aport caloric / Energic total kcal 237
Lipide / Grăsimi (total) g 13
Proteine g 28.02
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.124
Fier mg 3.47
Fosfor mg 267
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 351
Seleniu µg 30.8
Sodiu mg 72
Zinc mg 6.05
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 106.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.14
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 3.41
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.19
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.6
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.38
Vitamina B6 mg 0.36
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”