Carne de vită, fleică, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.509
Acid glutamic g 4.136
Alanină g 1.675
Arginină g 1.781
Histidină g 0.879
Cistină g 0.355
Betaină mg 13.8
Valină g 1.367
Prolină g 1.313
Serină g 1.085
Fenilalanină g 1.088
Glicină g 1.677
Hidroxiprolină g 0.289
Triptofan g 0.181
Treonină g 1.1
Izoleucină g 1.253
Leucină g 2.191
Lizină g 2.328
Metionină g 0.717
Tirozină g 0.878
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.751
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.364
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.84
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 63.33
Aport caloric / Energic total kcal 202
Lipide / Grăsimi (total) g 9.31
Proteine g 27.55
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.088
Fier mg 1.8
Fosfor mg 201
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 326
Seleniu µg 28.9
Sodiu mg 53
Zinc mg 4.79
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 104.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.069
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.39
Vitamina B12 µg 1.82
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.121
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.471
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.542
Vitamina B6 mg 0.549
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”