Carne de vită, fleică, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 262
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.465
Acid glutamic g 4.053
Alanină g 1.627
Arginină g 1.705
Histidină g 0.924
Cistină g 0.302
Valină g 1.312
Prolină g 1.191
Serină g 1.032
Fenilalanină g 1.053
Glicină g 1.472
Hidroxiprolină g 0.283
Triptofan g 0.302
Treonină g 1.178
Izoleucină g 1.213
Leucină g 2.132
Lizină g 2.244
Metionină g 0.691
Tirozină g 0.906
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.94
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.53
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.92
Colesterol mg 72
Macronutrienți
Apă g 54.95
Aport caloric / Energic total kcal 263
Lipide / Grăsimi (total) g 16.44
Proteine g 26.98
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.119
Fier mg 3.33
Fosfor mg 256
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 337
Seleniu µg 30.4
Sodiu mg 70
Zinc mg 5.77
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.14
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.69
Vitamina B12 µg 3.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.18
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.42
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.37
Vitamina B6 mg 0.35
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”