Carne de vită, friptură din porţiunea umărului, dezosată, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitate premium, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.819
Acid glutamic g 3.207
Alanină g 1.157
Arginină g 1.335
Histidină g 0.657
Cistină g 0.213
Betaină mg 16.1
Valină g 0.916
Prolină g 0.833
Serină g 0.779
Fenilalanină g 0.772
Glicină g 0.925
Hidroxiprolină g 0.139
Triptofan g 0.228
Treonină g 0.892
Izoleucină g 0.862
Leucină g 1.631
Lizină g 1.773
Metionină g 0.576
Tirozină g 0.699
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.118
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.701
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.69
Acizi graşi trans (total) g 0.306
Colesterol mg 71
Macronutrienți
Apă g 73.04
Aport caloric / Energic total kcal 137
Lipide / Grăsimi (total) g 6.21
Proteine g 20.28
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.098
Fier mg 2.49
Fosfor mg 210
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 344
Seleniu µg 23.6
Sodiu mg 86
Zinc mg 7.84
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 78
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 3
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 12
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 4.39
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.277
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.13
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.003
Vitamina B6 mg 0.39
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”