Carne de vită, friptură T-bone, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.028
Acid glutamic g 3.386
Alanină g 1.276
Arginină g 1.418
Histidină g 0.793
Cistină g 0.213
Valină g 1.028
Prolină g 0.936
Serină g 0.859
Fenilalanină g 0.828
Glicină g 1.004
Hidroxiprolină g 0.139
Triptofan g 0.227
Treonină g 0.974
Izoleucină g 0.962
Leucină g 1.796
Lizină g 2.005
Metionină g 0.56
Tirozină g 0.777
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.707
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.663
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.211
Acizi graşi trans (total) g 0.892
Colesterol mg 62
Macronutrienți
Apă g 65
Aport caloric / Energic total kcal 215
Lipide / Grăsimi (total) g 14.19
Proteine g 20.28
Minerale
Calciu mg 23
Cupru mg 0.047
Fier mg 1.73
Fosfor mg 188
Magneziu mg 10
Mangan mg 0.002
Potasiu mg 246
Seleniu µg 19.2
Sodiu mg 52
Zinc mg 3.43
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 15
Vitamina A, RAE µg 4
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.052
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 1.7
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.175
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.136
Vitamina B6 mg 0.576
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”