Carne de vită, fripturi cu carne din zona gâtului, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,6 cm grăsime, toate categoriile, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.931
Acid glutamic g 4.713
Alanină g 1.777
Arginină g 1.981
Histidină g 0.948
Cistină g 0.316
Valină g 1.59
Prolină g 1.243
Serină g 1.18
Fenilalanină g 1.275
Glicină g 1.398
Hidroxiprolină g 0.136
Triptofan g 0.317
Treonină g 1.359
Izoleucină g 1.518
Leucină g 2.599
Lizină g 2.759
Metionină g 0.834
Tirozină g 1.078
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.45
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.308
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.271
Colesterol mg 94
Macronutrienți
Apă g 60.02
Aport caloric / Energic total kcal 189
Lipide / Grăsimi (total) g 7.04
Proteine g 29.34
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.148
Fier mg 3.79
Fosfor mg 233
Magneziu mg 22
Potasiu mg 287
Seleniu µg 30
Sodiu mg 60
Zinc mg 7.87
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.075
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.13
Vitamina B12 µg 2.97
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.254
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.121
Vitamina B6 mg 0.261
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”