Carne de vită, fripturi de la gât şi umăr, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.152
Acid glutamic g 5.195
Alanină g 2.104
Arginină g 2.238
Histidină g 1.104
Cistină g 0.447
Betaină mg 17.3
Valină g 1.717
Prolină g 1.65
Serină g 1.363
Fenilalanină g 1.367
Glicină g 2.107
Hidroxiprolină g 0.364
Triptofan g 0.227
Treonină g 1.382
Izoleucină g 1.574
Leucină g 2.753
Lizină g 2.924
Metionină g 0.901
Tirozină g 1.103
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.703
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.239
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.406
Colesterol mg 103
Macronutrienți
Apă g 59.29
Aport caloric / Energic total kcal 205
Lipide / Grăsimi (total) g 6.35
Proteine g 34.6
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.113
Fier mg 2.89
Fosfor mg 215
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 281
Seleniu µg 39.4
Sodiu mg 57
Zinc mg 8.43
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 131.8
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.073
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.43
Vitamina B12 µg 2.33
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.213
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.007
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.682
Vitamina B6 mg 0.321
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”