Carne de vită, fripturi de la gât şi umăr, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.157
Acid glutamic g 5.203
Alanină g 2.107
Arginină g 2.241
Histidină g 1.106
Cistină g 0.447
Betaină mg 17.3
Valină g 1.719
Prolină g 1.652
Serină g 1.365
Fenilalanină g 1.369
Glicină g 2.11
Hidroxiprolină g 0.364
Triptofan g 0.228
Treonină g 1.385
Izoleucină g 1.577
Leucină g 2.757
Lizină g 2.929
Metionină g 0.903
Tirozină g 1.104
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.132
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.273
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.788
Colesterol mg 104
Macronutrienți
Apă g 57.84
Aport caloric / Energic total kcal 214
Lipide / Grăsimi (total) g 7.36
Proteine g 34.66
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.12
Fier mg 2.93
Fosfor mg 213
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 277
Seleniu µg 35.4
Sodiu mg 56
Zinc mg 8.32
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 132
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.45
Vitamina B12 µg 2.53
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.217
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.044
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.682
Vitamina B6 mg 0.332
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”