Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitate premium, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 267
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.254
Acid glutamic g 5.351
Alanină g 2.148
Arginină g 2.251
Histidină g 1.219
Cistină g 0.399
Betaină mg 17.8
Valină g 1.732
Prolină g 1.573
Serină g 1.362
Fenilalanină g 1.39
Glicină g 1.943
Triptofan g 0.399
Treonină g 1.556
Izoleucină g 1.601
Leucină g 2.815
Lizină g 2.963
Metionină g 0.912
Tirozină g 1.197
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.13
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.23
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.92
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 58.49
Aport caloric / Energic total kcal 200
Lipide / Grăsimi (total) g 5.33
Proteine g 35.62
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.122
Fier mg 3.27
Fosfor mg 223
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 330
Seleniu µg 32.7
Sodiu mg 45
Zinc mg 4.5
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 135.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina B12 µg 2.68
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.76
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.37
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”