Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 326
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.781
Acid glutamic g 4.583
Alanină g 1.856
Arginină g 1.974
Histidină g 0.974
Cistină g 0.394
Betaină mg 15.4
Valină g 1.515
Prolină g 1.455
Serină g 1.203
Fenilalanină g 1.206
Glicină g 1.859
Hidroxiprolină g 0.321
Triptofan g 0.201
Treonină g 1.22
Izoleucină g 1.389
Leucină g 2.429
Lizină g 2.58
Metionină g 0.795
Tirozină g 0.973
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.379
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.396
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.898
Colesterol mg 92
Macronutrienți
Apă g 58.46
Aport caloric / Energic total kcal 224
Lipide / Grăsimi (total) g 10.27
Proteine g 30.7
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.067
Fier mg 2.54
Fosfor mg 187
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 248
Seleniu µg 32.4
Sodiu mg 40
Zinc mg 5.09
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 116.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.064
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 1.84
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.173
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.55
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.604
Vitamina B6 mg 0.403
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”