Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.999
Acid glutamic g 3.294
Alanină g 1.334
Arginină g 1.419
Histidină g 0.7
Cistină g 0.283
Betaină mg 13.5
Valină g 1.088
Prolină g 1.046
Serină g 0.864
Fenilalanină g 0.867
Glicină g 1.336
Hidroxiprolină g 0.231
Triptofan g 0.144
Treonină g 0.876
Izoleucină g 0.998
Leucină g 1.745
Lizină g 1.854
Metionină g 0.571
Tirozină g 0.699
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.538
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.313
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.224
Colesterol mg 69
Macronutrienți
Apă g 68.8
Aport caloric / Energic total kcal 168
Lipide / Grăsimi (total) g 8.19
Proteine g 21.94
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.098
Fier mg 1.97
Fosfor mg 211
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 341
Seleniu µg 26.7
Sodiu mg 57
Zinc mg 4.06
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 91.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.084
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.33
Vitamina B12 µg 1.86
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.151
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.667
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.64
Vitamina B6 mg 0.648
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”